Скороварка – це каструля, створена для економії часу сучасної господині.
Страви приготовані в скороварці мають яскравіший і насиченіший смак, містять більше корисних речовин і економлять не тільки час, а й газ (електрику).
Скороварка
Скороварка це каструля, яка економить найцінніше - час!
Якщо у вас досі немає скороварки і ви сумніваєтеся, чи потрібна вона вам, значить настав час дізнатися про них докладніше.
Скороварка по суті це звичайна каструля, в якій готують на плиті будь-якого типу.
Все найцікавіше знаходиться у кришці скороварки, а саме спеціальні клапани.
Кришка скороварки може мати різний принцип закриття, сенс скрізь однаковий. Кришка платно фіксується, не даючи можливості виходити пару при варінні. Внаслідок цього всередині каструлі створюється підвищений тиск, що різко скорочує швидкість приготування продуктів. Клапани в кришці служать, що регулювання пари. Без них каструлю просто б розірвало. Саме так і відбувалося зі старими радянськими скороварками.
Сучасні скороварки мають спеціальну конструкцію кришки і жодних ризиків немає.
Готувати у скороварці одне задоволення! А враховуючи скільки часу вона заощаджує, можна говорити про її незамінність на кухні сучасно господині.